The Stonhouse

Client
Three Cheers
Contractors
Beer Garden Co
Year
2015
Status
Completed
Scale
900sq ft

Gallery

The STONHOUSE

The Stonhouse is off the beaten track, tucked away from the hustle and bustle of Clapham High Street.

When Three Cheers approached us to update The Stonhouse courtyard the brief was to create a cosy, covered area which would provide shade and protection from the rain, and to make some new outdoor furniture.

We used oak throughout the build – the pergola is constructed of West Dorset green oak, and the furniture is kiln dried wide oak boards with scorched edges.

We also re-purposed some cleft chestnut fencing to give dappled shade under the pergola and to provide a trelliswork for the vines planted in the back of the banquette seating.

We used industrial heaters and lighting to compliment the steel hairpin table legs and bases.

the-stonehouse9

the-stonehouse8

the-stonehouse7

the-stonehouse6

the-stonehouse5

the-stonehouse4

the-stonehouse3

the-stonehouse2

the-stonehouse1